21 Mayıs 2016 Cumartesi

Mangaka 2

Sevdiğim Mangakalar 2


Mangakalar serime bu hafta nihayet devam ediyorum.Nedir bu mangaka ne iş yapar veya kim oluyor bunlar gibi sorularınız varsa buraya tıklayarak 1. yazımı okuyabilirsiniz. İlk olarak çok sevdiğim mangakalardan (nedense hepsini de çok seviyorum bende) Narusaka Rinle başlayalım.

yaoi_manga


Narusaka ablamızda gayet güzel çizimlere sahip. Özellikle sevdiğim saç çizimleri var. Bunun yanında gözlüklü kişileri de çok iyi çizdiğini itiraf etmem lazım.Çizim tarzı olarak manga panellerinde yatay düzenleme daha çok hakim. Bunun dışında göz ve saç çizimleri ayrıntılı ve büyükçe çizilmiş. Hisho to Shachou no Himitsugoto bu mangasını ayrıca tavsiye ederim. Twitter adresine buradan ulaşabilirsiniz.





yaoi_manga


Moegi Yuu 2. mangakamız. Kendisinin en çok okunan mangası tabi ki Katekyo! Özellikle cd drama ile okumanızı tavsiye ediyorum. Ayrıca kendisi hot çizimlere sahip aman dikkat diyeyim.
Yine ayrıntı çizimlerin bizi beklediğini söyleye bilirim. Kendisi her mangaka gibi siyah saç çizimlerini harika çiziyor.Bir kusur söylemek gerekirse eğer daha öncede bahsettiğim boyun çizimlerinin gereğinden fazla uzunluğu olurdu sanırım.Onun dışında hikaye aktarımı iyi çizimler süper ötesi hot sahneler yerinde ee daha ne olsun.Hemen bulduğunuz ilk mangasıyla başlayın derim.
Twitter adresine buradan ulaşabilirsiniz.
Ayrıca söylemeden geçemeyeceğim. Yandaki resimdeki o tül çizimi harika değil mi sizce de. Bu resme özellikle bayılıyorum.çok güzel çizilip renklendirilmiş.





yaoi_manga


3. ve son mangakamız ise yine hot sahneleriyle ünlü çok ateşli sayfalar çizen Nekota Yonezou ablamız. Kendilerinin en beğenilen serileri  Elektel Delusion, Hidoku Shinaide, Otona Keikenchi olup her bizi birbirinden güzeldir. Her karakteri ayrıntılı çizip detaylandırmanın yanı sıra çok güzel chibi çizimlerine sahiptir.Ayrıca komik çizimlerin sizi beklediğinden emin olabilirsiniz.Kısacası bir mangada aradığınız güzel çizsin komik olsun hot sahneleri yerinde olsun hikaye bizi alıp götürsün ise tam mangakasına denk geldiniz diyebilirim. Bütün bu özellikler bu mangaka da mevcut.
Twitter adresini buradan bulabilirsiniz.




Evet bu günlükte bu kadar.Bu günlük diyorum çünkü arada yine mangaka tanıtımlarına geçiş yapacağım.Bu hafta hot çizenleri vermişim gibi oldu ama neyse.^-^
Ayrıca takip edenler için Bokura No Negai'nin yeni bölümü gelmiş haberiniz olsun.İyi okumalar.
Yine kısa yazmış diye içinizden geçiriyor olabilirsiniz lakin gerçekten yoğunum ve şu son iki yazıyı verdiğim gün yazıyorum.Dolayısıyla şu an havada kapalı olunca bütün enerjim emilmiş gibi hissediyorum.Bu nedenle kendi canımın sıkkınlığı sizede geçmesin diye yazıları kısa tutma yolunda bir çözüm buldun kendimce.Bu yüzden gomennnasai.:)
Normalde olsa ben Mayanın (Hidoku Shinaide) seksiliğinden girer  Rintarou'nun (Katekyo!)şapşal hallerindeki sevimliliğiyle devam ederdim.Hazır başlamışken o Maya nasıl bir karakterdir yaaaa. Seksapellik akıyor her yerinden. Resmen taş taş yani.Özellikle saçlarını siyaha boyadığı bölümlerde aman Allahım on numara çizilmiş yaaaa. ♥-♥

8 yorum:

  1. Elinize sağlık bu hafta da yazı için.. Zor işiniz valla, kolay gelsin ^-^ Şu hava durmları da insanın psikolojisini hakikaten etkilir, enerji filan bırakmıyor resmen..
    Narusaka Rin'in bahsettiğiniz mangası çok hoştu cidden. Okuduğum mangaları çok fazla aklımda tutamam ama, bunda o el yazısı olayı filan baya aklımda yer edinmiş *-* Çizim tarzı çok net ve temiz, hiç gözü rahatsız etmiyor. Gözlüklü karakterler her zaman favorimdir zaten ;) Hahah Katekyo benim uğursuz mangam ne kadar tekrar başlasam da hep yarım kaldı, üstelik cd'siyle okumama rğmen :) Bir gün oturup hepsini bitreceğim inşallah :)
    Nekota Yonezou'nun Elektel Delusion'ını okumuştum da Hidoku Shinai de'ye hep bir önyargım var nedense. -Hep o kapak çiziminden galiba- Geçen gün yine Maya'yı öven yazılar görünce bir bakayım diyordum, başlayayım da tanışalım artık bari :P
    Bokura no Negai mi gelmiş *-* Hemen onu okumaya gideyim ben :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler.:) Gerçekten hava insanı etkiliyor.Önceleri yağmurlu havayı sevdiğime dair kendimi şartlandırmıştım.(seviyorum ben yaa yağmurlu havaları derdim.)Ama şimdilerde aslında o kadar da sevmediğimi fark ettim. Kasvetli hava insanda hafif bir depresyon yapar derler.Gerçekten öyle.Bu yüzden artık açık ve güneşli havaları seviyorum diyorum.^-^ Boşuna iç karartıcı şeyleri sevmeye ne gerek var.:)
      Bu el yazısı olayı gerçekten çok akılda kalan bir olay değil mi?Mangakanın adını unutsan bile arada aklına yaaa bir el yazısını beğenme durumlu bir manga vardı neydi diye düşünüp tekrar aynı mangayı bulduğum oluyordu.Kadın akılda kalıcı şeyler yazıyor sanırım.Ama güzel çiziyor dediğin gibi:)
      Katekyo on numaradır yaaa. Candır o.Hemen bitir derim.Rintarou her şeye rağmen Kaede-sanı sevmekten hiç vazgeçmiyor.Öyle ki ona kötü laflar eden abisiyle bile küsüp Kaede-sanı tercih ediyor.Gerçekten çok sevimli ve aşkını sonuna kadar götüren bir karakter.özellikle bir bölümde onları değil beni seç ben seni mutlu ederim gibisinden bir konuşması var sorma gitsin.^-^
      Hidoku Shinai biraz nasıl desem ters bir manga aslında ters de sayılmaz da zorlama ile başlayıp aşka dönüşen bir olay yapısı var.Nedense kardeşim o gözlüklü karakteri pek sevmiyor.Sen de belki ondan ve sürekli açık(külotlu) şekilde çizilmesinden rahatsız olmuş olabilirsin.Dediğin gibi mangaka hep öyle kapak çizimleri yapıyor.Kafayı buna takmış olabilir.:)Ama güzel bir manga bu da.En azından Maya saçını boyattığı sırada afete dönüşüyor resmen.(afet kadınlar için kullanılmıyor muydu yaa neyse anladın sen ne demek istediğimi:) Ayrıca Maya neden gözlüklüyü bu kadar seviyor anlamış değilim desem de yeridir.Yani ileride acayip seviyor onu.belkide biz Mayanın aşık olmasına o kadar hastayız.Bilinmez denklem resmen.Ama beğenirsin umarım.^-^

      Sil
    2. Evet, ben de hani yağan yağmuru filan izlemeyi severim ama kapalı havalara hiç gelemem.. Ya yağsın ardından açsın hava ya da güneşli açık olsun ^-^ Güneş girmeyen eve de doktor girermiş zaten boşuna dememişler :D
      Haha o bana çok oluyor sürekli mangalardan bir ayrıntı geliyor aklıma sonra günlerce hangi mangadandı diye düsünüyorum. Şükür ki bu aklıma geldi *-*
      Hani bazen diyorlar ya yaoilerdeki aşk daha derin diye. Bazen gerçekten hak veriyorum o düsünceye, o şekilde karşısındaki insanı içten seven karakterlere rastlayınca. Kyuuso wa cheese no yume wo miru'daki İmagase gibi misal. Keşke grçekte de böylesine sevilebilsek diyor insan ama dediğiniz gibi hepsi 2d..
      Hidoku Shinade'denin mangakasından kaynaklı demek ki.. Benim gözüme de pek iyi gelmedi o gözlüklü karakter ama Maya sevecek bir yanını bulmuş olduğuna göre biz de severiz tabi ^-^
      Dil öğrenme konusunda da, bence böyle istekli olduğunuz süre ilerletmeniz çok güç olmaz Yağmur. Herkes bir yerden başlıyor sonuçta. Benden de bir ganbatte :D

      Sil
  2. (yagmur)slm yeni güne merhaba hayır yeni güne iyi öğlenler olmuş
    yazı deyip geçmemek lazım ne dersiniz... bu yazın kısalığından öte yorgun ve halsizdi. nasıl desem sanki kendince aldığın bir kararını yerine getirme zorunluğunu üzerinden atmak için mi yazmışsın yazarken de kelimeler gidecek bir yer bulamamış hep bir yerde tıkanmış gibi. yani sen yazmak istemişsin ama içinden bir şey gelmemiş, yüreğin coşmamış ki buna en büyük etkende kafanın çok dolu olmasından bence. o yüzden bu haftaki yazında sıcaklık yerine biraz soğukluk vardı yani hissettiklerinden ziyade aklında klanlar vardı desem daha doğru olur.

    ama sanki bu sabah gün; senin için daha güzel başlamış gibi. o kıpır kıpır olan kalbin neşeni bulmuş misali desem, bence ister yağmurlu ister güneşli yorgunluğumuzun asıl nedeni aklımızın çok karışık olmasından. irili ufaklı o kadar çok şeyi kafaya takıyoruz ki bazen güneşli bir günde yüreğimiz donarken bazen karlı bir günde yüreğimiz sıcacıktır ve biz gülüyoruzdur. bugün biraz daha iyi isen büyük ihtimal kafandaki bazı düşüncelerin rayına oturması olabilir ya da epeyce üzerinde düşündüğün hafiften canını sıkan bir şeyi tamamlamışsındır yada bitirmişsindir. yani bir yükten kurtulmuşsun gibi. hep neşeliii olun!!!

    off sizi kıskanıyorum insanı resmen kıskançlıktan çatlatıyorsunuz. Bokura no Negai yeni bölümü gelmiş yaşasın, bu mangayı mı tavsiye ettin, ay sen bu mangayı mı beğeniyorsun bak şimdi merak ettim, öyleyse hemen gidip bende okuyayım cümlesini kurabilmek benim için o kadar zorkii! içten içe kıskançlıktan patlıyorum (neysem çözüm yolu okunacaklar listesine bir kaç manga eklendii. ben ingilizceyi çözene kadar off hayali arasında sankim milli piyangonun son rakamına vuran teselli ikramiyem gibi bir kaç manga daha listeye eklendi belki bir gün büyük ikramiye tutar misali bakalım çıkmadık candan ümit kesilmez hem.)

    kıskançlığımı azda olsa hafifletme adına bende okuduğum mangadan basedeyim. kıh!! kıh!!h kıh!!!....böyle gülen köpeğin adı neydii (dur google amcaya sorayım) buldum değerli.. kendimii mi onun gibi sırıtırken buldum. tabiki bu mangayı türkçe çevirisi için olduğu için okuyabildim bu durumda hemen şu cümle kurulur sağolsun Heterophobia sitesi, içten arigatoo denir.

    Katekyo nasıl desem benimde uzun zaman önce indirdiğim ama hep başlamak istesemde ilk bölümde kaedesanın bana soğuk gelmesi ile devamını getiremediğim ama geçenlerde tamamını drama cd olayı ile tanışmam sonrasında okuduğum bir manga.. bittiğinde bile delidivane olan rintaroukun aşkı karşısında kaedasanın sevgisi bana göre hala soğuk kalsada mangakamız artık bu durumu yetiştirilme tarzı ile bağdaştırdığından bize söz söylemek düşmezdi. ama bu manganın yan hikayesi olan harukun (koitomo) benim daha çok hoşuma gitmiştir. gerçi oda kendine başka soğuk birini bulmuştur. bana göre mangakamızın tercihii soğuğu sıcak ile ısıtmak. sonuçta bu iki manga sayesinde Moegi Yuu ile tanışmış olduk. oldukça hot çizimleri olduğu bir gerçek olsa da çizimlerini sevdim. soğuk ve donuk yüz ifadelerinde oldukça başarılı diyebilirim.

    Nekota Yonezou mangakamızın sadece Otona Keikenchi mangasını okusam da çizimlerini ve bu mangadaki hikayeyi sevdiğimide söyleyebirilim. Elektel Delusion (şuan türkçe çeviriliyor artık bitmesini beklicem) Hidoku Shinaide içimdeki ses umarım çevrilir demekle yetinir. ama ondan önce Hisho to Shachou no Himitsugoto mangasını birisi çevirse ya burdan gördüğüm kadar ile sıcak yani insanın içini ısıtan çizimleri var gibi karakterlerimiz yakışılıklı ve sankim duygusal.

    offf ya harbiden benim bir an önce ingilizceyi öğrenmem gerek kii Honto Yaju okuduktan sonra! kiii daha geçen hafta okudum Yamamoto Kotetsuko mangakanın tüm mangalarını okuma istediğim oluştu çünküü hem hikayeyi ele alışına hemde komik, duygusal, şapşik tatlı hınzır ayn ne bileyim işte çok sevimli çizimlerine bayıldım.

    ister yağmurlu ister güneşli her zaman benden bir tık daha mutlusunuz çünkü ingilizce biliyorsunuz. ister kısa ister uzun bir paylaşımın olsun. yazılarınla bizi bu haftada bir araya getirdiğin için teşekkürler ingilizce bilen (hala feci kıskanma modundayım).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler:) şu son haftalarda cidden bir durgunluk vardı üzerimde.Bunun yazılara yansımamasını istesem elimden gelen bir şey olmuyor cidden.Bir yanda da verdiğim her hafta sonu yazma sözüm var.o yüzden verdiğim sözleri tutmak adına(ki verdiği sözü tutmayan biri olmak hiç istemem:) bir şeyler yazmam gerekiyor.bu yazıda biraz şunu tavsiye ederim tarzında oldu o yüzden.Neyse en kısa sürede toparlanırım inş.Ganbatte kendime.^-^
      Bokura no Negai güzel bir manga Yamamoto zaten favori mangakamdır. Artı çok basit ve kolay İngilizce'yle çevriliyor mangaları.Yani bence okuyabilirsin.En azından üsten bakıp olayı kavrayacağına inanıyorum.:)Denemekten vazgeçme derim.O zaman sana da Ganbatte^-^
      Bu kadar büyütme ingilizceyi kafanda bence bırak o senden korksun.:)
      Katekyo güzel cidden.Kaede her ne kadar soğuk olsa da o da sevdiğine dair ip ucu arayan bir karakterdi.Bir ara yaa sen neden beni bu kadar seviyorsuna bağlamıştı.Buna en güzel cevap bence sekaiichi hatsukoi'den Onodera'nın cevabı olurdu sanırım.Orada da Takano sormuştu beni neden bu kadar seviyorsun diye.Onodera anlatması 2 gün sürer diye cevap vermişti.Nedense aklıma bu geliyor o mangayı okuduğumda.:)
      Nekota Yonezouda on numaradır.Ben en çok chibi hallerine gülüyorum onun mangalarında.Onun dışında seni saran bir tarzı var.Ayrıca karakterler birbiriyle bağlantılı olunca tadından yenmiyor cidden.^-^
      Honto yajuu benim çıkış noktam olduğundan acayip seviyorum tabi ki.yani bütün her şeyi Akime borçluyum desem yeridir.Onun o kendine has tavrı sempatikliği yakuzavari takılması her şeyiyle çok benimsediğim bir karakter Aki. Gerçek biri olsa dağı taşı aşıp tanışmak isteyeceğim birisi olurdu sanırım.(ahhh yine 2d oldukları aklıma geldi höööfff:(
      Neyse moral bozmak yok yola devam her şeye rağmen.^-^

      Sil
  3. Selamlar :) Biraz geç oldu ama yazının uzun olduğunu düşünüp daha müsait bir anıma saklamıştım. Meğersem o kadar da uzun değilmiş. En sevdiğim mangalardan bahsetmişsin. Şu katekyodaki boyun kısmında sana o kadar çok katılıyorum ki... Uzun ve kalın çiziyor ki bu beni çevirisini yaparken gıcık etmişti. Neyse ki çoktakılmamayı öğrendim zamanla. Ayrıca Hidoku da en beğendiğim mangalardan biri. Bu mangaka cidden işi biliyor. O saç boyatma sahnesi gerçekten çok güzeldi. Benim için vurucu sahneydi adeta. :D
    Ellerine sağlık diyerek yorumumu burada noktalıyorum. Hoşça kal! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Roromiya-san:) Yok bu aralar kısa yazıyorum. İnş. daha sonra uzun yazılarla devam edeceğim:)Katekyo cidden çok güzel çevirmişsin ve Zeze ablamız da çok güzel editlemiş valla. Bende ilk okuduğum da takıktım şu boyun olayına ama cd dramasıyla okuduğumda o kadarda dikkatimi çekmedi.Sanırım seslerin büyüsü Bazı kusurları kapatmaya yetti.^-^Hidoku Shinaide cidden çok iyi.O siyah saça dönmeseydi bence bu kadar meşhur olmazdı gibime geliyor.Dediğin gibi mangaka işini biliyor.:)Artık Türkçe olarak okumak istiyoruz ama:) Bu arada söylemeden geçemeyeceğim her hafta Elektel Delusionnu bekliyoruz.Ellerine sağlık süper bir çeviri ve süper bir edit olmuş.(Worless abla işini biliyor cidden^-^)İngilizce'sini önceden okumama rağmen Yaptığın çeviriyle Türkçe okumak bambaşka bir olay.Tekrar emeğine sağlık:)

      Sil
    2. Teşekkür ederim, afiyet olsun. :) Ben çevirilerimi bitirdikten sonra güncele veriyorum, elektel de aylar önce bitmişti aslında. Hidoku'ya da Ramazan da başlamayı düşünüyorum. Artık ne zaman gelir tahmin edemiyorum ama bir gün geleceği kesin. :) Seninle de bir projemiz var aslında ama finallerden fırsat bulup da oturamadım daha başına. Oturursam hemen bitiririm yoksa. Artık, birkaç haftaya hazır olur umarım. :)

      Sil