12 Eylül 2015 Cumartesi

Minase Masara'dan Doukyonin no Binandomo

Dikkat! Aşk Üçgeni


Daha önce kapağa üç kişi koyup sakin olun bu bir aşk üçgeni değil rahatlıkla okuyabilirsiniz yazmıştım. Hangi yazımdan mı bahsediyorum tabi ki çok sevdiğim mangaka'nın Sukitte Iwasete?sından. Peki bu konu ne alaka diye sorgulayan yüzünüzü bir kenara bırakın zira yine kapağa üç kişilik bir resim koyacağım ama bu sefer cidden bir aşk üçgeni var.Yani sıkı durun Minase Masara'dan harika bir manga geliyor.

yaoi manga

Mangamızın konusu; 


Abisiyle yaşamaya gelen Tomaki yoğun işleri nedeniyle abisiyle fazla görüşemez. Abisi ise Tomaki'yi iki en güvendiği ev arkadaşlarına emanet eder.Daha sonra Tomaki yakışıklı Nonomura ve bad boy Ugajin ile yaşamaya başlar.




yaoi manga




Tomaki üniversitede abisini beklerken yanına biri yaklaşır ve sen Tomaki misin diye sorar. Bu iyi görünümlü ve cool diye adlandırılan kişi Nonomura Yuuya dan başkası değildir. Kendisi Tomaki'nin abisinin ev arkadaşıdır ve abisi meşgul olduğundan onu almaya gelmiştir.
Tomaki abisinin bulunduğu yerdeki üniversiteye transfer olmuş ve abisinin evinde kalmak üzere gelmiştir.Abisi yine meşgul olup eve gelmez (Ne işi varsa artık) Yeni ev arkadaşı Nonomura ile güzel bir sohbet ettikten sonra yatmak için odasına çekilir. Aklından yok Nonomura çok iyi yok çok hoş falan diye geçirirken uykuya dalar bizim eleman.









yaoi manga




Uykusunun belkide en tatlı bölümünde kendisine biri sarılır. Hemde çıplak halde.(Tabi bu kişinin erkek olduğunu eklemekte de yarar var) Tomaki'nin çığlığını duyan Nonomura odaya dalar. Tam garip bir adam odamda derken Nonomura olaya el atar ve sonunda eve geldin haa diyerek Ugajine çıkışır. Hikayemizin diğer kahramanı da sayfalarda yerini aldığına göre devam edelim. Kim bu Ugajin derseniz bu elemanda diğer ev arkadaşımız. (Çıplak yatmayı sevdiğini de profiline ekleyelim lütfen) Oradan Tomaki'yle tanışır. Tomaki'nin aklında ise ne korkutucu adam yahu gibilerinden düşünceler oluşmaya başlamıştır bile. 
Sonunda çalışkan abimiz eve gelir. Gelmez olsun geldiği gibi hemen bir aylık bir yolculuğa çıkacağını söyler. Tomaki'yi en güvendiği iki ev arkadaşına teslim eder ve gider. Böylelikle mangamızın birinci bölümü de sona ermiş olur.






Tomaki böylelikle çok cool ve yakışıklı iki gencimizle evde kalmaya başlar. Nonomura ile dışarı çıkarlar kahve içmek için. Biraz dedikodu yaparlar diyelim zira Tomaki'nin abisini çekiştirirler. Bu arada konu sen daha coolsun Nonomura'ya kadar ilerler.Eve dönerler ve yatma vakti gelir.Bizim ki yine uyurken bu sefer üzerinde birini bulur. Bu kişi Ugajin'den başkası değildir ve bizim saf delikanlımız Tomaki'yi öper.


yaoi manga






Şaşıran Tomaki öpülmesinin nedenini sorar. Ugajin'nin cevabı ise alışkanlık. Tomaki ise daha çok kızar bari bir özür dile. Ugajin'nin cevabı yine gecikmez küçük bir öpücük için huzursuz mu oldun nesin sen çocuk mu? Bunun devamında bir dizi konuşma var. (Ugajin ile Tomaki'nin abisi hakkında) nitekim Tomaki sonunda Ugajin'nin aslında o kadarda kötü biri olmadığına kanat getirir ve ikilimiz aynı yatakta uyumaya devam ederler.







yaoi manga





Tomaki sonunda üniversiteye gider. Ortalık cümbür cemaat herkes club seçme peşinde. Tam sende bize katıl lafları dönerken kızlar Ugajin'i görür ve onun hakkında konuşmaya başlarlar. Yok akıllı zeki zengin vb. şeyler. Bizim ki eve döner.Burada devreye girmem gerek zira Tomaki'nin abisi anladığım kadarıyla laboratuvarda çalışıyor yani üniversitedeki alanı bu ve Ugajin de onunla beraber.Ayrıca Ugajinle çalışan bir kızda var.  Ugajin Tomaki'ye bu yüzden doğru clubu seçmesi gerektiğini söylüyor. Çünkü ikişerli grup halinde çalışılıyor. Tomaki'de sende kızla çalışıyorsun falan değince yoksa kıskandın mı diye sorar Ugajin. Tomaki hemen neden hep dalga geçiyorsun deyince seni kızdırmak hoşuma gidiyor çünkü güzelsin der.(İçimizden sen daha yakışıklısın demek geliyor ama hemen tarafımızı belli etmeyelim)






yaoi manga



Bunun üzerine Nonomura böyle yapmamasını çünkü Tomaki'nin abisinin burada olmadığını filan söyleyince bizim Ugajin durur mu ''biz zaten öpüştük bile'' buna sinirlenen Nonomura yakasından tutar Ugajin'i. Olaylar bir şekilde beni seç Tomaki'ye kadar gelir. Bizim sevimli gencimiz soğuk ve cool Ugajin'ni mi yoksa yakışıklı ve içten Nonomura'yımı seçecektir.

Saf gencimiz bu olanlar komik dese bile ikilimizin bu işten vazgeçmek gibi niyetleri olmaz. Bizim genç odasına kapanır ve gece çok düşünmekten sanırım hasta olur.(Çelimsiz şey ne olacak)
Tabi ki iyilik sefer gencimiz Nonomura yardımına koşar.Çorba falan yapar. Daha sonra sen Ugajin'ni öpmüştün dimi diye hemen Tomaki'yi öper.(Eyvah gitti çocuk yetiş Ugajin) Allah'tan çok ileri gitmez ve bizim genci bırakır.Bizim gençte ah çok utandım gibilerinden kızarır. Sonra Ugajin gelir.(Daha önce niye gelmediyse) sen hastasın kıyafetlerini değiştireyim der.Tabi ufak dokunuşlar olur.(O kadar da olsun canım aaa)



yaoi manga




Bizim ki hastayken okuldakiler ona club seçer bile.(Çocuk clubu) O da abisini arar abisi ise sonra tartışırız bu konuyu der ve bölümümüz biter.
Tomaki'ye hangi clubü seçtiğini sorar bizim iki yakışıklımız. Çocuk clubü deyince  pekte çocuklarla arasının olmadığını anlıyoruz Ugajin'nin. Neyse en azından bizim Tomaki Ugajin'le düzgünce konuşma kıvamına geliyor. En sonunda da beklenen abimiz eve gelir. Ama yine gelmez olsun diyoruz çünkü bu seferde yurt dışına çalışmaya gideceğini öğreniyoruz abimizin. Tabi yine elemana bakacaklar bizim yakışıklı gençlerimiz oluyor. Abimiz ile Tomaki arasında duygusal konuşmalar geçiyor ama özel hayata saygımdan vermiyorum!!! (yada bu konuşmaları indirip okuyunuz lütfen her şeyi de devletten beklemeyin :)




yaoi manga



Üniversiteden eve gelen Tomaki yine abisini bir yere giderken yakalar. (Evde durduğu yok zaten) Amerikadan gelen bir profesörün yemeğine gidilecekmiş ve güya bu profesör Nonomura ve Ugajin'nin öğretmeniymiş. Özel olarak Ugajin ile konuşası da cabası. En sonunda bombayı patlatır nursuz suratlı abimiz belki Ugajin ile giderim yurt dışındaki göreve.Bunu duyan Tomaki anında fırlar ve Ugajin'nin odasına çıkar.Bu arada odasına ilk defa girer ve çok toplu olduğunu görür.(Neyse asıl konuya dönelim benim odam o kadar toplu olsa annemle hiç bir sorun kalmazdı her halde:)
Abisinden duyduğu yoksa Amerika'ya mı gidiyorsun sorusunu sorar.(Bu arada Tomaki şok olmuştur.Hatta kendi bile şaşırır neden bu kadar şok olduğuna) Ardından ağlayarak gitme der. Seni seviyorum demeyi de ihmal etmez.(yehhh gençler kavuşsun artık.Sende avucunu yala Nonomura bööö)





yaoi manga

Tabi ki Ugajin'nin gitmeye hiç niyeti yoktur.Yoksa yanlış mı anladım dese de iş işten geçmiş aşkını itiraf etmiştir artık. Tabi ki hemen Nonomura'ya söylenir bu. Bundan sonrasını yaoi okuyucularına bırakıyorum. *-*
Açıkcası mangada Nonomura seçilseydi cidden üzülürdüm. Nedense bad boy tarzı dediğimiz karakterler daha çok dikkat çekiyor. Artı saçlarının siyah olması da daha büyük avantaj. (Siyah saçlı karakterlere zaafım olduğunu artık bilmeyen yoktur sanırım.^-^)
Minase Masara'nın bütün İngilizce olsun Türkçe olsun mangalarını okuduğum halde hiç yer vermemişim büyük ayıp etmişim valla dedim ve bu aşk üçgenini yazmaya karar verdim.Aslında iki bölümlük Türkçe Empty Heart'tı yazmaya karar vermiş olup taslağı yanlışlıkla silince kısmet değilmiş dedim ve hemen bu mangaya giriştim diyelim. Merak etmeyin tabi ki yani inşallah Empty Heart'ıda vericem bir gün , kısmet olursa. (çok şaibeli konuştum gibi sanki) Bu mangayı bize Türkçe olarak sunan  heterophobiafansuba sonsuz teşekkürler.  Doukyonin no Binandomo'nun da Türkçe'ye çevirmeniz dileğiyle. Keyifli okumalar.

7 yorum:

  1. Haha o nasıl abiymiş öyle bir durmuyor evde :D :D Bu mangakanın hiçbir eserini okumamışım galiba. Çizimleri fena durmuyor :) Bir bakayım buna da :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla tüm İngilizce-Türkçe serilerini okuyan biri olarak üst üstte okumanı çok tavsiye etmem.Nasıl desem güzel çiziyor lakin her okuduğumda ıımmm fazla beyaz mı desem yada yüz çizimleri fazla ön planda mı desem.Yani anlayamayacağın bir şey oluyor üst üste okurken. (bizzat bu hatayı yaptığım için kendimden biliyorum:) Her serisi üzerine başka manga okursan daha iyi.Onun dışında severim bu yazarı da. Özellikle saç çizimleri çok hoş oluyor.
      Bir de her mangaka gibi başka mangasındaki karakterlerle aşırı benzerlikleri oluyor.(üst üstte okursan yaa ben bunu bir önceki mangada görmemiş miydim gibi hisse kapılıyorsun)Tabi bütün var sayımlarım üst üstte okuman üzerine oldu. Herkesi kendim gibi biliyorum. ^-^ (beğendiğim yazarın bütün serileri okurum genellikle:) İçin rahat olsun gayet başaralı bir çizer.*-*Beğeneceğine eminim.

      Sil
  2. Evet bazı mangakaların tarzı çok belli oluyor, karakterleri, işledikleri konu filan bile diğer eserlerini andırabiliyor. Mesela Takarai Rihito en sevdiğim mangakalardandır, yüz çizimleri ve özellikle karakterleri birbirine çok benzer. Ve ya Sakyo Aya ve kedi teması :D O yüzden dediğiniz gibi araya farklı mangalar koyarak okumak iyi oluyor. Özellikle benim gibi gece okuduğunu sabah hatırlamayan ve okuduğu tüm mangaları birbirine katan karıştıran biri olunca :P :D
    Tamamdır, siz diyorsanız güzeldir zaten ^-^

    YanıtlaSil
  3. :) resimleri görünce dedim zaten ahhhaaaa siyah saçlı bir yağuşuğlu :) tam Willjace'ye göre :) :) :) :) bilmeyen kalmadı artık

    YanıtlaSil
  4. Bu arada Minase Masara'da maşallah nazar değmesin yemiyor içmiyor manga yazıyor herhalde :) 45 tane manga çıkartmış ya. O da ingilizceye çevrilen. Çevrilmeyenler de vardır herhalde. Nazar değmesin aman aman

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha o zaman neredeyse her yazıma yazmışım sanırım siyah saçlı karakter sevdiğimi.:) Gerçi durum şimdi de değişmedi.bu mangayı severim cidden.Etrafta çok fazla aşk üçgeni görmek mümkün olmuyor.Minase Masara büyük ihtimal çok ayrıntı çizmediğinden fazlaca manga çıkartmıştır.nitekim kadında arka plan çizimi diye bir şey çok yok.full beyaz yaa arkası.masarayı seviyorum ama üst üstte mangalarını okumak çok sıkıcı olurdu sanırım.:)

      Sil
    2. Sanırım bu uzun soluklu mangalar için de diğer mangakaların mangaları için de geçerli. Uzun soluklu mangalar art arda okuyunca ne kadar keyifli olursa olsun sıkıyor ama araya zaman girdi mi keyif veriyor. Aynı mangakanın mangaları için de geçerli bu benim için öyle tabii :)

      Sil