16 Haziran 2015 Salı

Aşık Olan Zorba

Koisuru Boukun


Normalde yaoi manga ve anime blogu olarak hiç animeye yer vermediğim dikkatimi çekti. Bundan olacaktır ki bugün anime üzerinden yazmaya karar verdim. Yaoi dünyasına adım atmış herkesin bildiği ve kesinlikle mangasını okuyup animesini izlediği Koisuru Boukun dan bahsedeceğim biraz.

Takanaga Hinako yine harika bir hikaye ve çizimle karşımızda. Şahsen Hinako'nun çizimlerini cidden çok beğenirim özellikle karakterlerin saç çizimleri çok ayrıntılı ve etkili çizildiğinden çok hoşuma gidiyor.(bitmedi bendeki bu saç takıntısı da)

koisuru boukun



Anime ve mangamızın konusu; 

Tetsuhiro Morinaga laboratuvar da birlikte çalıştığı sempaisine aşık olmuştur. 4-5 yıl içende büyüttüğü aşkı en sonunda sempaisine de itiraf etmiştir. Ama sempaisi heteroseksüel olup aynı zaman da homofobik ve zorbadır.Buna rağmen Souichi Tatsumi Morinaga'yı yanından ayırmaz ve birlikte çalışmaya devam ederler.Ama bir gün Morinaga'nın dediği gibi ikisinin dikkatsizliği yüzünden meydana gelen talihsiz bir kaza yaşanır ve artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.

Dikkat!!Bundan sonrası mangayı okumayan ve animeyi seyretmeyenler için spoiler içerir.



koisuru boukun



Morinaga geçmişte yaşadığı bazı sorunlardan dolayı evden uzaklaşır ve üniversite okumak için başka bir şehire gelir. Burada Souichi Tatsumi ile tanışır.İşte o zaman geçmişteki aşkını unutur ve zorba, kaba ve soğuk olan bu adama aşık olur.







Öncelikle tekrardan Takanaga Hinako'yu kutlarım Tatsumi saçlarını çizmek ımmm beni biraz düşündürdü açıkçası. Acaba Tatsumi kısa saçlı olsa yine aynı etkiyi verir miydi diye düşünmeden edemiyorum.Normalde yaoi mangada pek tercih etmiyorum uzun saçlı karakterleri. Bu konuda istisna da olsa bu yargımı kırdım diyebilirim.Aynı şekilde karakterlere bakacak olursak da baskın kişilik olan Tatsumi'nin bu mangada uke olması... sanırım herkes benimle aynı fikirde bu mangayı (ve animeyi) daha çekici ve kendine bağlayan bir unsurda budur herhalde.Kısa bir dipnottan sonra animemize devam edelim nitekim konuları dağıtmakta üzerime yoktur:)





koisuru boukun


Aşkını ilan etmiştir etmesine de  Tatsumi tam bir homofobiktir.Tatsumi'nin bu kadar homofobik olması ise kardeşi yüzündendir. Kardeşi bildiğin bavulunu toplayıp sevdiceğim dediği adamla Amerikaya gider. Ve San Franciscoda da bu tür evliliklerin yasallaşması yüzünden zaten sinirli olan Tatsumi daha da kızar ve sinirini Morinaga'dan çıkartır.






koisuru boukun


Artık umudu daha da tükenen Morinaga her zaman gittiği bara gider ve arkadaşıyla sohbet eder. Burada kendisine çok özel bir hediye verilir. Nitekim içki şişesine konulmuş bu ilaç her şeyi baştan aşağı değiştirecektir. Başta kabul etmese de etkisini öğrenince en azında saklamak için almayı kabul eder.






koisuru boukun


Tatsumi'nin morali bozuk olduğu için Morinaga'ya içme teklif eder ve birlikte Morinaga'nın evine giderler. Burada içki bitince Morinaga markete gider. (zaten her şey tamda bu noktada başlıyor.)
Tatsumi şarhoş haliyle kalkar ve evin altını üstüne getirir içki bulmak için (5 dakika daha bekleyemedi sanki)




koisuru boukun


Saklı olan şişeyi bulur ve tabiri caizse kafaya diker. Tam o anda Morinaga eve gelir ve sempaiyi o halde görür. Ama herhangi bir değişiklik olmadığı için ikisi içmeye devam eder ve sonrasında uyurlar.Gece gece değişik şekilde uyanan Tatsumi Morinaga'nın bunu fark etmemesi için çalışsa da yere kapaklanır.Yardım için elini uzatan Morinaga sempaiyi yerden kaldırırken Tatsumi üzerine düşer. 








koisuru boukun


Bazı değişikliklerden dolayı hayrete düşen Morinaga ilacın şimdi etki gösterdiğini anlar. Tatsumi  ise içkisine ilaç attığını söyleyerek Morinagaya saldırır tabi ki ayakta duramaz ve tekrar yere kapaklanır.İşte bu noktadan sonra olanlar olur ve Tatsumi'nin itirazlarına rağmen Morinaga bu yaşananları talihsiz bir kaza olarak nitelendirip Tatsumi ile birlikte olur!!!








Her mutluluğun arkasından acı gelir derlermiş bizimkisi de o hesap. Morinaga o günün sabahında Tatsumi ile kavga eder ve bir daha yüzünü görmek istemiyorum diyen sempaisiyle yolları ayırır.Bu noktadan sonra Morinaga'yı anime de fazla görmüyoruz.Artık hikayeye sempai gözüyle devam ediyoruz. 

Morinaga 2 hafta geçmesine rağmen ortalıktan yok olmuştur. O kadar kızgın olmasına rağmen Tatsumi onu bulmak amacıyla evine gider ama orada da yoktur.Durum bu iken sempaimiz kendini sorgular yoksa onu görmek istemesi tamamiyle yalan mıydı? Yüzünü görse onu affeder miydi falan filan işte....



koisuru boukun

Yine gittiği günlerden birinde ışığın yanık olduğunu fark eder ve içeriye dalar. Morinaga o esnada eşyalarını toplamaktadır. Bir yumruk da yer sempaiden.Sempainin dediği malum ''sen gidince bir şey hissedemeyeceği mi düşünmüştün? Bu bana resmen şantaj''. İşte hikayenin geri kalanının sürdüren kelimemiz de Tatsumi'nin ağzından dökülür ŞANTAJ. 





koisuru boukun




Morinagana duyduklarıyla sarsılır onun ortadan yok olması sempai için şantaj içeren bir durum mudur?  şaşkınlıkla madem öyle dermişcesine bu durumdan faydalanır ve sempai ile birlikte olur. 









Animemiz bu aşamada bitiyor. Çok güzel iki bölümlük ovamız devam etsin dileklerimizle son buluyor. Tabi ki biz yaoi meraklıları hemen mangamıza sarılıyoruz ve bu zorba sempainin Morinagaya daha neler yaptığına bakıyoruz.Gerçekten mangamızı ve animeyi Türkçe olarak bize sunan heterophobiafansub teşekkürü bir borç biliriz.

Mangadan da biraz bahsedecek olursak cidden devamı heyecanlı ve beni okuyup bitir diyor.(çok uzun olduğundan toplamda 8 cilt ve sanırım devamı da gelmeye başladı.)

Gerek trende telefonunu kırdığı için sempainin başına bela olan çocuk(evini yaktı...)
Gerek Isogai Taichirou (Morinaga sempai'nin kendisini bu Isogai ile aldattığını düşündü...)
Gerekse de  Masaki Kunihiro'nin ortaya çıkışı (Morinaganın evi terk edişinin nedeni ve ilk aşkı ama çıkmalarına rağmen  basıldıklarında Masaki'nin aslında abini seviyorum demesi...)
Ve de sempainin Kanadaya 2 aylına gitmesi (bu bölümleri cidden çok sevmiştim ayrılık özlem getirir...) 
Ve yine en sonunda sempainin kendi hislerini anlayarak Morinagayı kabul etmesi...

İşte kısa bir özet niteliğinde aşağı yukarı manganın devamını anlattım sayılır. Mangayı da vermek isterim ama cidden ama cidden çok uzun.O yüzden bu iki bölümlük ovayı izleyip çiftimizi seven herkesi mangayı okumaya davet ediyorum. 

Küçük ama etkili bir iz bırakan sorum hala kafamda. Sempai nasıl uke olur!Buna benzer mangalar yok değil tabi tam uke beklediğiniz karakterin seme çıkması gibi olan mangalar var. Örnek verecek olursam Nekota Yonezou'nın  Mousou Elekteli. Buna tam bir örnek olurdu bence. Hatta manga da bile bunun lafı çok geçmişti. Shunpei'nin kardeşi Fumiye sen daha iyi bir seme bulabilirsin demişti onu uke görüp ama sonra kendi abisinin aslında uke olduğunu anlayınca düşüp bayılmıştı tabiri caizse. 
Aaaa bak aklıma gelmişken Mousou Elekteli de okuyun lütfen belki yine söz vermeyim ama yer verebilirim blog da aslında.
Neyse yine usta konu dağıtıcı ben artık yazımı yavaştan sonlandırırım. Takanaga yarım bıraktığım serisi (Kimi ga Koi ni Oboreru) da inş. tarafımca devam edecek. Takipte kalın.İyi okumalar.


3 yorum:

  1. Ahhhhh Tatsumi ahhh. Ukelerin en atarlısı :) Atar deyince akla gelen ilk kişi. Zorbalar Kraliçesi :) :) Hiç bir seme ukesinden çekmedi Morinaga'nın senden çektiği kadar. Ama insan bir yerden sonra yeter diyor ya. Ya bırak adamı ya al. Arafta bırakma

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mangayı ne zaman okusam morinaga'ya cidden üzülüyor onunla birlikte ağlıyorum.Ama manga ilerleyip de Tatsuminin gözünden bir bölüm bile gördüğümde ona hak veriyorum.Mangaka hep bunu yapıyor.önce seni Morinagayla ağlaştırıp sonra Tatsuminin yaptıklarını doğru gösteriyor.:) Ama seviyoruz böyle mangaları da.^-^

      Sil
    2. Tatsumi de kendince haklı hemde aşırı haklı. Heterosun eşcinsellerden nefret ediyorsun ve zorla biri sana sahip oluyor. Hemde alttasın. Kabul etmesi gerçekten zor tabii ama yani ya kabul et yada etme. Ne seninle nede sensiz olayında Tatsumi. Vazgeçemiyor ama kabullenemiyor da.

      Sil